Pregled - Hiša kmetija

Število spalnic

3

Leto gradnje

1988

Velikost

564,00 m²

Velikost zemljišča

893 m²

Tip

Hiša, Kmetija

Možnost parkiranja

Garaža, Zunanje pokrito parkirišče

Opis nepremičnine

PROSTORNA KRAŠKA DOMAČIJA Z BORJAČEM

V idilični kraški vasici Kobjeglava, pri Štanjelu, čudovita prostorna kraška domačija z večjim borjačem ter vrtom. Domačija je lepo dostopna in vidna z glavne ceste, nahaja se na robu vaškega jedra ter ob trgu ki se pravkar na novo preureja. Domačija ima krasno in prostorno tipično kraško zaprto dvorišče, borjač. Domačijo tvori sklenjen sklop več med seboj vezanih objektov, stanovanjska hiša, večnamenska nedokončana stavba za stanovanjsko ali poslovno rabo (turizem, gastronomija), gospodarski objekt, hlev, vinska klet, garaža, pokrito parkirišče.  

Skupna površina nepremičnine predmeta prodaje znaša 564 m2 od tega predstavlja površina stanovansjke hiše 118 m2, večnamenska stavba ob hiši 207m2, hlev-senik 99m2, garaža in vinska klet 119 m2, pomožni objekt na dvorišču 21m2.

Domačija je v dobrem generalnem stanju, hiša je vseljiva, grajena je v dveh etažah s kuhinjo, jedilnico ter dnevno sobo v pritlični etaži in tremi sobami v nadstropju. Večnamenska stavba ob stanovanjski hiši je tudi grajena v dveh etažah. Stavbo tvori večnamenski odprt prostor v pritlični etaži primeren za turistično in gostinsko dejavnost ter večji nedokončan prostor v nadstropni etaži, katerega je možno preurediti za stanovanjske potrebe (večje stanovanje) ali za turistične namene - nastanitvene enote. Na svernem delu borjača se nahaja hlev s senikom ob katerem je dostop na ograjen manjši vrt. Vse stavbe imajo ugodno, pretežno zahodno lego zato je tudi osončenost prostorov zagotovljena v vseh letnih časih.

Domačija je bila fazno obnovljena v letih 1988 in 1994 ter še kasneje z vgradnjo novega stavbnega pohištva. Njena obnova je obsegala tudi vgradnjo tipičnih kraških kamnitih elementov kot so stebri, okenski in vratni okvirji (erte), predvsem pa domačijo krasi njen veličastni porton, kalona s 3,2 m širokim dvokrilnim masivnim portonom skozi katerega se vstopa na večji prostorni borjač, ki v najdaljšem delu meri kar 35m v najširšem pa 14m. Trenutno poteka prenova trga pred domačijo, v okviru katere se bodo urejale tudi površine pred stavbo, kar bo prispevalo k polepšanju same podobe ožje okolice domačije.

Ob domačiji se nahajata tudi dva ograjena vrtova idealna za vrtnarjenje ali sprostitev na prostem, manjši s površino 69m2 je v sklopu borjača, nekoliko večji vrt s površino 120m2 pa se nahaja prav tako ob hiši čez vaško cesto.

Nepremičnina je primerna za večjo družino ali razširjeno družino, nudi pa velik potencial predvsem zaradi ugodne lege in zasnove stavbe ter ugodne perspektive razvoja turizma na Krasu za preureditev domačije v turistične namene (velika skupna površina prostorov, možnost ureditev več nastanitvenih enot, možnost gostinske ponudbe). Nov veter za zagon turizma na tem območju je tudi prav kar dokončana kolesarska pot med Komnom in Sežano katera vključuje tudi Kobjeglavo (trasa poteka čez cesto od predmetne domačije). 

Vse skupaj ustvarja edinstveno priložnost za tiste, ki si želijo preseliti na avtohtono kraško podeželje, želijo preživeti počitnice v mirni kraški vasici ali za tiste, ki želijo investirati v turistični sektor. Ta nepremičnina v idilični in mirni kraški vasici Kobjeglava je prava oaza miru sprostitve in navadiha, ki bo očarala vsakega obiskovalca.

Domačija je prazna, prosta oseb, možen je takojšen prevzem. Zemljiškoknjižno stanje nepremičnine je urejeno in brez bremen.

Pogoj prodajalca za sklenitev kupoprodajnega posla: kupec je dolžan povrniti del stroškov prodaje v višini 2% pogodbene vrednosti + DDV.

Vabljeni na ogled!

Podrobnosti

Cena

357.000,00 €

Velikost

564,00 m²

Število spalnic

3

Tip nepremičnine

Hiša, Kmetija

Št. parkirnih mest

5

Leto izgradnje

1988

Obnove

4 (celotna obnova)

Lokacija

Regija

Kras

Področje

Komen

Naselje

Kobjeglava

Lokacija na zemljevidu

Lokacija nepremičnine

Oprema in ostalo

Vrt

Energetski razred

Razred energetske učinkovitosti

F

A1
A2
B1
B2
C
D
E
F
G
Kontakt agencije
Vsi oglasi agencije
Arvio ocena nepremičnine
Želite izvedeti kakšna je tržna cena nepremičnine? Vas zanima po kakšnih cenah se prodajajo podobne nepremičnine v okolici?
Powered by Arvio logo
Bližnja infrastruktura

Izračun kredita

  • Glavnica /
  • Obrestna mera /
  • Skupaj /
%

Podobne nepremičnine

Preverite ponudbo podobnih nepremičnin